Logo Djente Gorter Homeopathie

Frequently asked questions

Nee, u mag niet zomaar stoppen met uw medicatie of reguliere behandeling, dit mag alleen in overleg met de behandelend arts. Homeopathische middelen kunnen goed naast reguliere medicijnen gebruikt worden.

Homeopathie veroorzaakt geen bijwerkingen, zoals wel bij reguliere medicijnen kan voorkomen. Doordat homeopathie het zelfgenezend vermogen prikkelt, kunnen er wel reacties op het homeopathische middel of een beginverergering van de klachten plaatsvinden. Echter, zijn deze tijdelijk van aard.

Een beginverergering is een kortdurende verslechtering van uw klacht(en). Deze verergering wordt niet door iedereen ervaren. Als u wel een kortdurende verslechtering van uw klachten ervaart, betekent dit dat de homeopathische middelen juist werken.

De duur van de behandeling hangt af van de aard van de klacht. Chronische klachten zullen meer consulten nodig hebben dan acute klachten.

Dit is afhankelijk van uw klacht. Acute klachten verbeteren vaak zeer snel, soms al binnen enkele minuten. Bij chronische klachten duurt het langer voordat deze verbeteren. Over het algemeen merkt u binnen een paar weken een reactie op het homeopathische middel.

Nee, u hoeft niet in homeopathie te geloven. Kinderen en dieren reageren bijvoorbeeld heel goed op homeopathie.

Wanneer u, bijvoorbeeld een korrel bent vergeten in te nemen in de avond, kunt u de vergeten korrel de volgende ochtend nemen. Als er de volgende ochtend al een andere korrel ingepland staat om in te nemen volgens het schema, neemt u de normale ochtend korrel en kunt u de vergeten korrel in de avond nemen, en zullen alle andere avond korrels een dag verschuiven. Dit zal geen negatieve invloed hebben op de homeopathische behandeling.

Hierover wordt door klassieke homeopaten verschillend gedacht. In de praktijk blijkt dat wanneer het middel goed past, koffie of pepermunt geen problemen geeft.

Wel adviseer ik om niet meer dan 1 kop koffie per dag te drinken. Het beste is om koffie alleen in de ochtend te drinken.

Nee, homeopathische middelen worden niet getest op dieren. Alle homeopathische middelen zijn uitvoerig getest op gezonde mensen.

Heeft u andere vragen, neem dan gerust contact op.