Logo Djente Gorter Homeopathie

Homeopathie

Wat is homeopathie en hoe werkt het?

Klassieke homeopathie is een milde, effectieve en natuurlijke geneeswijze waarbij er naar de gehele persoon wordt gekeken. Homeopathie kan helpen bij lichamelijke, emotionele en psychische klachten. Het stimuleert en versterkt het zelfhelend vermogen van lichaam en geest.

Homeopathie brengt het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest terug in balans, zodat lichaam en geest zichzelf weer kunnen genezen.

Homeopathie houdt rekening met het emotionele, psychische en fysieke aspect van de persoon.

In principe blijft een mens gezond door zijn weerstand. Wat doorgaans ziekte of symptomen worden genoemd, zijn de pogingen van het zelfgenezend (of zelfherstellend) vermogen om de gezondheid te herstellen, bijvoorbeeld door koorts, pijn of infectie. Die pogingen tot herstel ervaren wij als klachten. Deze pogingen tot herstel kunnen niet altijd succesvol zijn, omdat het zelfgenezend vermogen uit balans is.

Djente Gorter Homeopathie Wat is homeopathie
Djente Gorter Homeopathie De Wet Van Gelijkenissen
Curentur Simila Similibus betekent ‘Like cures like’

De wet van gelijkenissen

Homeopathie werkt volgens het principe ‘De wet van gelijkenissen (Law of similars)’.

De wet van gelijkenissen houdt in dat homeopathische middelen die bij gezonde mensen bepaalde symptomen veroorzaken, genezend werken bij zieke mensen met soortgelijke symptomen. Oftewel ‘Like cures like’.De wet van gelijkenissen werkt als volgt, bijvoorbeeld, wanneer iemand een ui snijdt, gaan zijn ogen tranen en krijgt hij een loopneus. In homeopathie wordt een ui in een zeer verdunde vorm gebruikt, om iemand met gelijke symptomen te behandelen. Dus, in dit geval klachten zoals tranende ogen en een loopneus, bij bijvoorbeeld hooikoorts, kunnen verholpen worden met dit homeopathische middel.

In plaats van reguliere medicijnen te gebruiken om symptomen te onderdrukken en bestrijden, versterken homeopathische middelen het eigen afweersysteem zodat het lichaam zichzelf geneest en ziektes afweert.

Djente Gorter Homeopathie De Wet Van Gelijkenissen
Curentur Simila Similibus betekent ‘Like cures like’